perjantai 12. kesäkuuta 2015

Opintomatka Kiiminkijoelle

Janin kanssa pyörähettiin Kiiminkijoella Koitelissa Janin ensimmäisellä jokireissulla perhovehkeiden kanssa. Aiemmin hierottu heittotekniikkaa perusasioiden osalta kuntoon, mutta nyt oli aika käydä joella katsomassa mitä se kalastus virtavesissä on. Vettä Koitelissa oli vielä runsaasti, joten normaalivedelläkin hankala kalastettava oli normaaliakin vaikeampi. Pari kertaa koskella käyneenä itse en tunne kosken potentiaalisia kalapaikkoja, joten pinta-alaltaan suuren kosken kalastus on melkoista hakuammuntaa, kun koskessa kaloille hyvän näköisiä paikkoja on lukuisia. Koiteli olisi varmasti mielekäs paikka kalastaa, kun oppisi tuntemaan kosken profiilin paremmin, jolloin kalojakin voisi löytyä.

Vartin kovassa tuulessa roimimisen jälkeen vastatuuleen alaheittoa heittäessä Gtfourin kärkiosa katkesi ja kalastus loppui siihen. Toissapäivänä olin kerennyt hakea juuri postista Visionilta saapuneen tyviosan, joka vaihdettiin takuuseen alkuperäisen korkkikahvan liimausten petettyä. Takuuta vavalla on jäljellä vielä kesäkuun loppuun saakka, toivottavasti aiemmin moitteetta toiminut Visionin takuu toimii myös tällä kertaa. Juuri takuun vuoksi olen suosinut Visionin välineitä ja tähän mennessä takuuseen olen saanut vaihdettua vialliset kahluuhousut, siiman ja kaksi vavan osaa. Varauksettomat kehut Visionille siitä. 



Jostain kumman syystä varavapa jäi tällä kertaa kotiin ja näin loppureissu meni Jania opastaessa. Navakka tuuli alavirran puolelta haittasi omaakin kalastusta, joten helpot olosuhteet eivät olleet aloittelijallekaan. Koitimme etsiä tuulelta suojaista paikkaa, mutta käytännössä sellainen oli ainoastaan Sahasaaren kärjessä ylävirran puolella. Paikka oli siinä mielessä myös hyvä, että siellä onnistui kalastaa kummaltakin puolen virtaa, jolloin heitto-opettelusta saatiin mahdollisimman monipuolista. Kävimme pikaisesti läpi perustyylejä, poikkivirtaan heitosta aina ranskalaistyylistä larvastukseen. Parin tunnin reissulla ei lopulta kaloja näkynyt, mutta oppilaan mieli alkoi tehdä jo uudelle reissulle, joten siltä osin pisto Koiteliin oli varsin onnistunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti