perjantai 22. toukokuuta 2015

Meritaimenen perässä Kiiminkijoella


Vesistöennusteiden synkistä lukemista huolimatta päätimme Jannen kanssa pyörähtää työpäivän päätteeksi Kiiminkijoen Sämppikoskella. Lupauksia herättävät saaliskuvat koskelta loivat hieman toivoa tulevalle reissulle. Toisaalta, kalan saamisen todennäköisyys kasvaa ainoastaan käyntien ja heittojen kautta. Aiemmat reissut Sämppikoskelle on tullut tehtyä joen etelärannalle, mutta nyt kun talven aikana sain selvitettyä entisen Pohjola-opiston sijainnin, ajatuksena oli käydä katsomassa myös pohjoispuoli koskesta.

Joen rannassa veden korkeus paljastui aivan niin korkeaksi kuin pelättiinkin, rannan pajukot pinnan alla ja matalasta rantatörmästä huolimatta nopeasti syvenevät rannat. Toisaalta rannan miedommat virrat luultavasti olisivatkin kalojen potentiaalisia nousuväyliä, joten kalastus rannalta onnistui mainiosti. Nousimme opiston kohdalta jonkin matkaa ylävirran puolelle, josta aloitimme kalastuksen alavirtaan edeten. Ongelmia aiheutti juurikin suuri oksien ja pajujen määrä rannassa, joita oli syytä varoa perhoa uittaessa.

Tiukan aikataulun vuoksi kalastaminen jäi pariin tuntiin ilman kalakosketuksia, mutta koskaan ei saa luopua toivosta. Opiston edustalla olevan saaren edessä olisi ollut houkuttelevan näköistä miedompaa virtaa, mutta korkean veden vuoksi emme päässeet kahlaamaan saareen. Luultavasti kahluukepin tai pohjan tuntemuksen avulla olisi ollut mahdollista, mutta tällä kertaa emme lähteneet riskillä yrittämään. Vesistöennusteiden mukaan tulva helpottaa tulevina päivinä, joten uuden reissun voisi mahdollisesti käydä viikonlopun tai alkuviikon aikana.  Eilinen vedenkorkeus tilastojen mukaan oli 11,2 metriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti