perjantai 8. toukokuuta 2015

Haukikalastusta Hailuodossa

Vappu vietettiin alta pois ja oli aika suunnata hauen perässä Hailuotoon. Lämmin ja tyyni sää tuntui kesäiseltä kylmän kevään jälkeen, olipa keli otollinen myös hauenkalastuksen kannalta. Hailuodon puolella Volkkarin keula kohti saaren eteläkärkeä ja Rautalettoa. Ensimmäistä kertaa pääsin myös ulkoiluttamaan hankittua settiä kalastuksen merkeissä.

Reilun tunnin kalastuksen aikana rantautimme kymmenkunta haukea mieheen painon vaihdellessa yhdestä kolmeen kiloon. Harmillisesti kalan koko laski jokaisen kalan jälkeen, mutta illan päälle sateen ja ukkosen saavuttua päälle onnistuin koukuttamaan vielä oman päivän suurimman haukeni. Olin myös tyytyväinen uuteen GTfour -vapaani, kasiluokkaisena heitti se vaivattomasti isojakin haukiperhoja olematta kuitenkaan raskas heittää. Kelan jarru vaikutti hyvältä, vaikkakaan en kalojen väsytyksessä sitä päässyt kokeilemaan. 

Kaikenkaikkiaan onnistunut reissu, saatiin kuvattua myös hieman materiaalia Jannen kanssa mahdollisesti syksyllä koostettavaa videota varten. Päivitellään tilannetta sen suhteen kesän edetessä. Seuraava reissu polttelee jo, mutta useiden jokien kauden avaus vasta kesäkuussa sekä ennusteiden mukaan saapuva ennätystulva rajoittanee jokikalastusta seuraavien viikkojen aikana, joten pääpaino seuraavina viikkoina on seisovan veden kalastuksessa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti